• bolivia peru 23 dagen

Bolivia Peru 23 dagen schitterende rondreis met Zoutvlakte van Bolivia

Korte samenvatting van de bezienswaardigheden tijdens deze rondreis

Santa Cruz:
Samaipata: El Fuerte museum, Amboro Park
Handelsroute ché Guevarra van Samaipata naar Sucre
Potosi: mijntour
Uyuni: 3 dagen Salt lake tour
La Paz:
Puno: titicaca meer
Cuzco: heilige vallei met Machu Pichu, Moras en Moray

REISROUTE; ZIE ONDERAAN DE PAGINA

PRIJS: Op aanvraag

Bolivia Peru 23 dagen

 

Dag 1

Begin van uw rondreis Bolivia Peru 23 dagen

Op dag 1 vertrekt u vanaf Amsterdam of Brussel naar Santa Cruz in Bolivia. Hier aangekomen wordt u door één van onze medewerkers opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Dag 2

Deze dag kunt u genieten van deze prachtige stad.  Het weer is er zeer aangenaam omdat Santa Cruz het een subtropisch klimaat heeft.  Indien u wenst een tour te maken informeer naar de mogelijkheden. 

Dag 3

In de morgen gaan we een mooie rit maken van Santa Cruz naar Samaipata in ongeveer 3,5 uur.

Begin van de middag gaan we naar “El fuerte” in Samaipata.  Een archeologische plaats van de Inca’s gelegen op een grote heuvel dichtbij Samaipata. Je kunt ook nog een klein museum bezoeken. Het is er schitterend en goed onderhouden.

 

Dag 4

Dagtour Amboro Park

De mooie rit naar het park duurt ongeveer 50 minuten. 

Het is een heel groot en schitterend Park en zeker voor de vogelliefhebbers die hier aan hun trekken kunnen komen met meer dan 700 soorten vogels.  Ook zullen we tijdens de wandeling de reuzenvaren-bomen te zien krijgen. Deze varen-bomen kunnen wel 13 meter hoog worden.

In het park leven heel veel dieren zoals Reuze-miereneters, jaguar, brilbeer, slangen en vele vogelsoorten. 

Vaak komen we wel sporen tegen van de grote wilde dieren maar de kans om ze te zien is klein. (gelukkig). Met een beetje geluk kunnen we wel grote groepen apen tegenkomen. Kortom een prachtig park met rijke flora en fauna, watervallen en veel vogels.

Dag 5

Ché Guevarra oude Handelsroute naar Sucre ( 3 dagen / 2 nachten ) – Dag 1

From Samaipata to La Higuera

We vertrekken vanuit Samaipata om 8 uur en rijden naar Vallegrande. In Vallegrande bezoeken we het Ché Guevara museum en het ziekenhuis. Hier zien we de wasserij waar Ché Guevara werd getoond aan de wereldpers en zijn laatste brief aan zijn kinderen op een muur geschilderd. We gaan ook naar het mausoleum waar Ché bijna 30 jaar begraven is. Lunch in Vallegrande. ‘S Middags rijden we via pittoreske Pucara naar de gemeenschap van La Higuera.

In La Higuera bezoeken we de school waar Ché Guevara in 1967 werd geexecuteerd, dat tegenwoordig een klein museum is. Op het kleine plein zijn er 2 standbeelden ter ere van hem. We zullen de nacht doorbrengen in La Higuera in Posada del Telegrafista. Er is geen elektriciteit in La Higuera, dus we zullen hier romantische dineren bij kaarslicht. Ons hostel is de enige plek in La Higuera waar we een warme douche kunnen nemen!

Dag 6

Dag 2

From La Higuera to Villa Serrano

Dit zal een prachtige dag worden door de voortdurend veranderende landschappen. Na het ontbijt rijden we naar de Rio Grande. Tijdens deze rit zien we waarschijnlijk veel papegaaien, gieren en andere vogels. We stoppen op de brug die de Rio Grande oversteekt. En misschien, met de tijd, kunnen we zwemmen in de rivier (breng badpak en een handdoek, net in geval).

Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is mooi en gevarieerd; Cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzicht op de rivier, uitzicht op de bergen, enz.

We passeren de gemeenschap van El Oro met zijn witte huizen, rode daken, zwarte aarde, groene bananenbomen, suikerriet, enz. In Nuevo Mundo kunnen we stoppen en kijken naar een vrouw die handgeweven dingen maakt. We gaan door naar Villa Serrano waar we de grootste charango in de wereld zullen zien. Dit gitaarinstrument wordt slechts twee keer per jaar gespeeld met 10 personen tegelijk. Van maandag tot vrijdag kunnen we ook een avondschool bezoeken waar de kinderen leren om de charango te spelen. Diner en overnacht in Villa Serrano.

Dag 7

Dag 3

From Villa Serrano to Sucre.

Indien mogelijk maken we een afspraak met de charango-leraar om hem te bezoeken in zijn huis / werkplaats waar hij de charango maakt. Hij legt ons uit hoe hij de charango maakt, met welke materialen hij samenwerkt, enzovoort. Weer op de weg begrijpen we het landschap dat steeds verandert, hogere bergen, verschillende stijl van huizen. In de namiddag bereiken we Sucre waar we u naar uw hostel / hotel brengen.

Dag 8
Sucre vrije dag

We hebben verschillende excursies en trail in en rondom Sucre zoals:
Sucre city tours
Bikings trails
Hiking trail
Horse back riding
Om de beschrijving te bekijken klik hier

Dag 9

Sucre – Potosi ( bus )

s ‘morgens vroeg vertrekt de bus naar Potosi, waar men na 3 à 4 uur arriveert. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Potosi.

Potosi, gelegen op 4050 meter is de hoogstgelegen stad ter wereld, dus even rustig aan doen en acclimatiseren.

Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald.

Dag 10

Potosi Mijntour

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur . Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo’n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

Dag 11

Potosi – Uyuni

Aan het eind van de ochtend ga je op eigen gelegenheid met de lokale bus naar Uyuni. Tijdens de tour, die ongeveer 6 à 7 uur, passeren we grote kudde lama’s en diverse kleine dorpjes.

Het is een prachtige rit over de Altiplano en de hoogvlakten van Bolivia.

Dag 12

Tour Uyuni / Uyuni Salt Lake ( 3 dagen/ 2 nachten) – Dag 1

Dag 1

Vertrek van Uyuni naar Colchani om 10:30 uur hier konden je de microfabrieken van zout zien, Salt Flat, Salt Hotel, Fish Island,

Waar u een typisch eten kunt genieten.

Na de lunch gaat u naar San Juan.

Diner en rust in San Juan.

Dag 13

Dag 2

lunch tijdens de tour.

We vervolgen onze trip naar de Red Lagoon, u zult zien, Chiguana Salt Flat, Ollague Volcano. Lunch, 4 kleine Lagoons, Stone Tree, Red Lagoon.

Dinner and overnachten in Huayllajara.

Dag 14

Dag 3

Bezoek aan de Geyser (volcanic zone), Hot spring. ontbijt. Green Lagoon, White Lagoon, Green Lagoon, Villamar, Rock´s valley, San Cristóbal and Uyuni.

Einde van de 3 dagen Uyuni tour

Aanvullende informatie

Inclusief

 • Auto Toyota Land Cruiser 4×4
 • Ontbijt, lunch and dinner. We hebben Boliviaans en vegetarisch eten.
 • Overnachting tijden de tour.
 • Spaans sprekende chauffeur.
 • Zuurstof.
 • Snacks
 • Eerste hulp kit.
 • Dekens.

Exclusief:

 • Ticket Fish Island 15 Bs.
 • Andere plaatsen 10 Bs.
 • R.E.A 150 Bs.
 • De gedeelte tour vertrekt om 10:30h.
 • Privé tour vertrekt at 09:30h.

Capaciteit in privé tour is 5 personen and gedeelde tour 6 personen in de auto.

Belangrijk:

Alle passagiers moeten hun paspoort en verzekeringspapieren meenemen.

Nachtbus Uyuni / La Paz

Dag 15

La Paz

Geniet van een vrije dag om even uit te rusten van de lange rit

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

Dag 16

Bus van La Paz – Puno

PERU – rondreis Bolivia Peru 23 dagen

Vandaag staat er een schitterende busrit over de hoofvlaktes van Bolivia naar Puno op het programma. In de namiddag komt u aan in Puno. Puno is ook een zeer leuk en gezellig stadje aan het Titicacameer. Het heeft een gezellig centrum met vele restaurants en leuke barretjes.

Dag 17

Titicaca meer

U wordt bij uw hotel rond 8.00 uur opgehaald en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. ( voor meer informatie zie bij de Tours Puno )

Dag 18

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

Hotel in Cusco: Inkarri ***

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 19

Cuzco vrije dag

Tijdens deze vrije dag kunt u eventueel gebruik maken van uw Bolleto turistico om diverse musea in Cuzco te gaan bezichtigen.
Ook kunt u natuurlijk er zelf op uit om te gaan: Raften, hanggliding , mountainbiken

Dag 20

Tour Heilige vallei en Machu Pichu – Dag 1

De Tour naar de Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu begint met een bezichtiging van de ruines van Pisac die evenals Machu Pichu majesteitelijk boven op een bergtop zijn gesitueerd. Vervolgens dalen we af naar Pisac (Pisaq), een dorpje dat bekend staat om haar markt waar toeristische soevenirs en typische peruaanse producten te krijgen zijn tegen veel schappelijkere prijzen dan het relatief dure Cusco. Vervolgens vertrekken we naar Urubamba: Een dorpje gelegen midden in de Heilige Vallei langs de rivier de Urubamba waar een lunch genuttigd kan worden (men serveert heerlijke trucha’s) alvorens we uiteindelijk in het pitoreske plaatsje Ollantaytambo de laatste vestingplaats van de Inc’a zullen bezichtigen. Tegen de namiddag nemen we vervolgens de trein richting Aguas Calientes waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen.

Dag 21

Tour Heilige vallei en Machu Pichu – Dag 2

De tweede dag staan we om 5:00 s’morgens op om reeds om 6:30 voor de poorten van Machu Pichu te staan en de Magie en Mystiek van deze plaats te kunnen ervaren. Na een geleide Tour van ongeveer twee en een half uur is er de mogelijkheid de rest van de dag zelf in Machu Pichu rond te lopen, de Huayna Pichu te beklimmen dan wel af te dalen in bus of voor de meer sportief ingestelde toerist, te voet (afdaling van 1 uurtje ongeveer) tot Aguas Calientes om te baden in de warmwaterbronnen. Vervolgens vertrekt de trein om 16:30 weer terug naar Cusco waar we omstreeks 20:00 aankomen.

Dag 22

Tour Moras en Moras

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruines en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater. Maras en Salinas heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

Deze tour is ook per mountainbike te maken tegen meerprijs.

 

Dag 23

Vlucht Cuzco – Lima – Amsterdam

Klik hier voor de andere voorbeeldreizen Bolivia Peru

Einde van uw rondreis Bolivia Peru 23 dagen

Voor onze Nederlandse website klik hier

 

 • alle vervoer met bus/mini (busje)
 • alle transfer bus/vliegveld/hotel/tours
 • Tours Peru: Titicaca meer, Heilige Vallei met Machu Picchu, Maras en Moray
 • Tours Bolivia: Amboro park, Ché Guevarra 3 dg, Salar de Uyuni, mijntour Potosi
 • Alle Hotel overnachtingen met ontbijt.
 • Bus Puno naar Cuzco ( incl Lunch en 4 excursies)
 • Entree: Colca Canyon/Machu Pichu
 • Engels/Spaans talige gidsen.

Indien van toepassing tijdens uw rondreis Bolivia Peru 23 dagen

 • Trails: all inclusief (exl. Avondeten laatste dag)
 • Jungle tour all inclusief ( excl. Avondeten laatste dag)
 • Vlucht La Paz – Uyuni
 • Vlucht Uyuni – Cuzco
 • Lunch en avondeten
 • Cuzco: Bolleto Toutistico € 40,00
 • entree kathedraal Cuzco € 7,00
 • entree Moras en Moray € 3,00
 • Titicaca meer: entree Taquille € 3,00
 • Bolivia: entrees Salar de Uyuni totaal € 19,00
 • Gransovergang met bus Puno Capacabana 1 sol/1 boliviano niet altijd
 • Internationale vlucht.

Bovenstaande kosten kunnen wij niet in de prijs

meenemen. Moeten ter plaatse betaald worden.

   • DAG

   • 01: Vlucht Amsterdam-Lima-Santa Cruz
   • 02: Santa Cruz – transfer naar Hotel

    bolivia peru 23 dagen

    La Paz Chacaltaya

   • 03: Santa Cruz – Samaipata ( tour ” el Fuerte ” )
   • 04: Samaipata: dagtour Amboro park
   • 05: Ché Guevarra handelsroute dag 1 naar La Higuera
   • 06: Ché Guevarra handelsroute dag 2 naar Villa Serrano
   • 07: Ché Guevarra handelsroute dag 3 naar Sucre
   • 08: Sucre: vrije dag
   • 09: Bus Sucre – Potosi
   • 10: Potosi mijntour
   • 11: Bus Potosi – Uyuni
   • 12: Salar de Uyuni dag 1
   • 13: Salar de Uyuni dag 2
   • 14: Salar de Uyuni dag 3 nachtbus naar La Paz
   • 15: La Paz v rije dag
   • 16: Bus La Paz – Puno
   • 17: Puno – dagtour Titicaca meer
   • 18: Bus Puno – Cuzco incl. 4 stops en lunch
   • 19: Cuzco – vrije dag
   • 20: Cuzco – Tour Heilge Vallei dag 1
   • 21: Cuzco – tour Heilige Vallei dag 2 met Machu Picchu
   • 22: Cuzco – tour Maras, Maray en Salinas
   • 23: Vlucht Cuzco – Lima Amsterdam