• Colca Canyon 3 dagen

Colca Canyon 3 dagen tour naar Cruz del Condor

Hooptepunten / stops tijdens deze tour

dag 1
Reservaat Salinas y aguada blanka
hoogvlakte TOCCRA
uitzichttoren Pata Pampa
Chivay

dag 2
Cruz de Condor
Dorpje Pinchollo
Uitzicht: Huayra Punko
Uitzicht: Antahuilque
Stad : Maca

3e dag
Terug naar Arequipa

Colca Canyon 3 dagen

Colca Canyon 3 dagen

Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen.

Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we (indien gewenst, anderzijds met de bus) een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel waar jullie ook overnachten.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel 

 

Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, rijden we naar Cruz del Condor waar we naar een korte wandeling aankomen bij het uitkijkpunt waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we terug naar Chivay. Op de route zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien.  De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Terug in Chivay zullen we lunchen. Na de lunch in de namiddag (niet inbegrepen) bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Achachigua te lopen, of mountainbikes te huren of wellicht een uitstapje te maken te paard.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel

 

Dag 3

In de morgen bent u vrij, rond het middaguur, na de lunch rijden we terug naar Arequipa of indien gewenst door naar Puno (extra kosten)

Einde van de Colca Canyon tour 3 dagen

Aanvullende informatie

 

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per Bus – te voet

Duur: 3 dagen / 2 nachten

Meenemen

comfortabele kleding

hoed of pet tegen de zon en regen

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Inbegrepen

Vervoer

Tweetalige gids

Toegang tot de Colca Canyon

Ontbijt en hotelovernachtingen

Folkloristische show

niet inbegrepen

Thermale baden La Calera

 

Prijs:

Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Voor de overige tours in de Colca Canyon klik hier