• Inca Trail

Inca Trail 4 dagen in de Heilige Vallei naar Machu Pichu

Machu Pichu: Eén van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen

In 4 dagen naar Machu Pichu

Inca Trail

Dag 1
Dag 1 (12km)

Jullie worden vroeg bij jullie hotel opgehaald (4-5 uur) en reizen met de bus, door de pittoreske dorpen Chinchero, Urubamba en Ollantaytambo, voor de 3-uurs schilderachtige reis naar kilometer 82 (het begin van de route).
De wandelaars oversteken de Vilcanota River en volgen het pad naar rechts van de rivier en het steil ophoog. Nadat we door een klein dorp zijn gelopen komen de ruïnes van het Inca heuvelfort van Huillca Raccay hoog boven de mond van de rivier de Cusichaca (‘happy bridge’). Het is een eenvoudige daling naar de rivier de Cusichaca.

Nu volgen we nog 7 km de weg aan de linkeroever van de rivier tot aan het dorp Wayllabamba (3.000m). De naam in Quechua betekent ‘grassy plain’. De meeste tourgroepen brengen hier de eerste nacht door.

Dag 2
Dag 2 (11km)

Op ongeveer 3 uur klimmen vanaf Wayllabamba door steile bosjes en steeds meer spectaculair terrein brengt u naar de boomlijn en een weiland bekend als Llulluchapampa (3.680m). Het is nog eens 1 uur klimmen naar de eerste en hoogste pas van de trail (Abra de Huarmihua usca of ‘Dead Woman’s Pass’) op 4.200m. Tijdens dit deel van het parcours worden wandelaars blootgesteld aan de Andes-elementen: eerste gloeiende zon en dan dichter bij de pas, vrieswinden. Eenmaal op de top kunnen wandelaars het vieren dat ze het moeilijkste deel van het parcours hebben gehad.
Het afdaling van de pas is steil, hoewel niet moeilijk, we volgen het spoor aan de linkerkant van de vallei naar de valleivloer en naar de 2e overnachting op de camping in Pacamayo (3.600m). Hier zijn toilet faciliteiten.

Dag 3
Dag 3

Vanaf Pacamayo duurt het ongeveer een uur om naar de ruïnes van Runkuracay te klimmen. Deze kleine circulaire ruïnes hebben een prachtig uitzicht op de Pacamayo vallei hieronder. Na nog een 45 minuten wandeling brengt u naar de top van de tweede pas: Abra de Runkuracay (4.000m). Eindelijk voelt u dat u langs het spoor van de Inca’s loopt met plaveisel, dat voor het grootste deel, origineel is. De afdaling naar beneden met de trap van de pas is steil, dus wees voorzichtig.

Dit gedeelte van de trail, tot de 3e pas, is bijzonder mooi, omdat het pad over hoge stenen dijken loopt. Na ongeveer 1 uur vanaf de 2e pas komt u bij Sayacmarca door middel van een prachtig ontworpen stenen trap. De naam Sayacmarca betekent ‘Ontoegankelijke Stad’ en beschrijft de positie van de ruïnes perfect, beschermd aan drie kanten door schone kliffen. Niemand weet het exacte doel van deze ruïnes.

Je gaat genieten als je Conchamarca, een kleine Inca-woning in de schaduwen van Sayacmarca, passeert. Dit was waarschijnlijk een rustplaats voor vermoeide reizigers op weg naar Machu Picchu.
Vanaf dat moment dalende op het pad wat nu overgaat in een prachtige cloudforest vol orchideeën, hangende mosjes, boomvarens en bloemen, en komen langs een indrukwekkende Inca-tunnel, die in de rots is ingehouwen.

Vervolg dag 3

Het pad klimt dan tot de 3e pass (3.700m). Het uitzicht vanuit de pas biedt een prachtig uitzicht op een aantal sneeuwbedekte toppen, waaronder Salkantay (6.271m) en Veronica (5.750m). Een paar minuten na de pas is Phuyupatamarca, de meest indrukwekkende Inca-ruïne tot nu toe. De naam betekent ‘Stad in de Wolken’. De toegang tot de ruïnes ligt op een steile trap die zes ‘Inca Baths’ passeert die waarschijnlijk gebruikt wordt voor de rituele verering van water.

We verlaten het pad via een indrukwekkende Inca-trap die vanuit de westkant van de ruïnes leidt (het verre einde van de baden) en duurt duizend stappen. Wees voorzichtig met uw knieën, die de spanning tegen het einde van de dag zullen voelen.
Na ongeveer een uur wandelen door de cloudforest kan u het dak van het Trekkers Hostal bij Wiay Wayna al zien, hoewel het waarschijnlijk nog 2 uur duurt voordat u aankomt.

Trekkers hotel

Het Trekkers Hostal wordt zeker niet beschouwd als een van de mooiste hotels van Peru. Het is ook meestal druk en krap, maar het is de laatste officiële camping voor Machu Picchu, dus het is altijd vol. Er is echter een restaurant waar u kunt eten, drinken en zelfs een welverdiend bier, evenals warme douches ($ 1,5) en toiletten. De meeste mensen kamperen hier, maar er zijn slaapzalen beschikbaar in het gasthuis (vooraf reserveren) of u kunt op de vloer slapen voor een dollar.

Een korte wandeling nog naar het zuidelijke uiteinde van het gasthuis naar de ruïnes van Wiay Wayna. De naam in Quechua betekent ‘voor altijd jong’ en is genoemd naar een verscheidenheid aan roze orchideeën die hier groeien. De ruïnes omvatten prachtige agrarische terrassen op een indrukwekkende locatie. Er zijn ook vele gebouwen van goede kwaliteit steenwerk en een reeks van 10 baden, wat suggereert dat de site waarschijnlijk een religieus centrum was in verband met de aanbidding van water. Rituele reiniging kan hier hebben plaatsgevonden voor pelgrims op het pad naar Machu Picchu.

Dag 4
Dag 4 (6km)
Het pad van het gasthuis naar Machu Picchu is duidelijk gemarkeerd en duurt ongeveer 1 uur. De meeste mensen proberen om 4.30 uur om wakker te worden, zodat ze in Wi’ay Wayna kunnen vertrekken om 5.30 uur naar Machu Picchu voor zonsopgang. Het begint om 6 uur licht te worden en de eerste stralen van de zon bereiken omstreeks 7 uur Machu Picchu. Nu nog een kleine klim totdat we aankomen bij de Zonnepoort. Plotseling is het hele Machu Picchu verspreid voor u in al zijn glorie – een fantastisch zicht voor iedereen.
Aanvullende informatie
Inbegrepen tijdens de Inca Trail
 • Ophalen vanuit het hotel
 • Vervoer naar km. 82
 • Toegang tot de Inca Trail en Machu Pichu
 • Volledige Kampeeruitrusting
 • Dragers voor 4 dagen
 • Geserveerde maaltijden (ontbijt, lunch, dinner)
 • Engelse officiele gids
 • EHBO Uitrusting
 • Treinticket Aguas Calientes – Cusco
 • Vervoer treinstation Cusco naar het Hotel
 • CD met foto’s / video Tocht
Niet inbegrepen tijdens de Inca Trail
 • Lunch en dinner in Machu Pichu
 • Eventueel busticket Machu Pichu naar Aguas Calientes
 • Overige wensen zoals een prive-tour (max. 2 personen) vraag naar de mogelijkheden

Voor meer informatie omtrent onze 2-daagse Inca Trail gelieve met ons contact op te nemen.

Ga hier naar de Nederlandse website RondreizenPeru.eu voor de Inca trail

Voor de overige trail in Cuzco klik hier

[/one_half]