• Rondreis Peru Bolivia 19 dagen

Peru Bolivia 19 dagen met dagtour zoutvlakte

Prijs in Dollars $ 1.969,00
Samenvatting bezienswaardigheden tijden deze tour

Lima: city tour
Arequipa: city tour, Colca Canyon 2 dagen
Puno: titicaca meer 2 dagen
Cuzco: city tour, heilige vallei met Machu Pichu
La Paz: opties: city tour, chacaltaya, moon valley
Uyuni: 3 dagen tour Salar de Uyuni
Potosi: mijntour
Sucre: opties: zie tours Sucre en omgeving

Voor de reisroute incl. en exclusief zie onderaan de pagina

Interesse ! Ga hier naar ons contactformulier

Peru Bolivia 19 dagen

Dag 1

 

Ophalen van het vliegveld

Begin van uw rondreis Peru Bolivia 19 dagen

Vlucht van Amsterdam naar Lima, de hoofdstad van Peru.  Als u door de douane bent staat er iemand klaar om jullie op te halen en naar het Hotel te brengen.

Dag 2
Lima City Tour

Vandaag  gaan we de stad verkennen.  We gaan met onze bus langs de belangrijkste wijken van Lima.  Ook gaan we naar het centrum van Lima waar het presidentieëll paleis zich bevindt.  We rijden ook langs de boulevard met het prachtige uitzicht op de oceaan.  Voor meer informatie over deze tour  zie hier

 

Dag 3
Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag

s’morgens vliegt u van Lima naar Arequipa. In de middag brengen we een bezoek aan de belangrijkste wijken en bezienswaardigheden van Arequipa. Men bezoekt als hoogtepunt het Monasterie van Santa Catalina. Voor de gehele city tour klik hier

Dag 4
Colca Canyon Dag 1

Vandaag en morgen de schitterende 2 daagse tour naar Cruz del Condor. Het hoogste punt waar de Condors zweven. Gedurende deze 2 dagen kunt u genieten van diverse uitzichten,  de diepste kloven ter wereld, Lama’s en Alpaca’s, warmwaterbronnen, pittoreske dorpjes en nog veel meer. We overnachten aan het eind van dag 1  1n Chivay, een traditioneel dorpje. s’avonds ( indien u interesse heeft) kunt u nog een traditioneel dansfeest meemaken tijdens uw diner.

Dag 5

 

Colca Canyon Dag 2

De volgende morgen na ons ontbijt vertrekken we vroeg op weg naar Cruz del Condor.  Onderweg nog enkele schitterende wandelingen en uitzichten over de terrassen waar men o.a. mais verbouwd. Na de top waar we de condors hebben zien zweven gaan we terug met nog enkele stops in leuke typische dorpjes naar Chivay waar we de bus nemen naar Puno.

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Cañon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Cañon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Cañon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond een uur of zes aankomen bij uw hotel.

Voor de volledige beschrijving zie Colca Canyon 2 dagen

Inclusief:
 • Transport
 • Engels/Spaanstalige gids
 • overnachting hotel
 • ontbijt dag 1 en 2
 • Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen:

 • 2 x lunch
 • 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen
Dag 6
Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

Vandaag en morgen gaan we naar het Titicaca meer.  In het haventje van Puno hemen we de boot naar de Uros rieteilanden, hier maken een tochtje met een rieten boot. Daarna varen we naar het eiland Amantani waar we overnachten bij de eilandbewoners. (echt een aanrader).

Na het avondeten is het mogelijk om een wandeling naar de top van het eiland te lopen en naar de ondergaande zon te kijken en foto’s te nemen. Daarna kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 7
Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag varen we met de boot naar Taquile.  Daar maken we een wandeling van de ene kant van het eiland naar de andere kant.  Een schitterende wandeling met uitzichten op de bergen van Bolivia.  Aan het eind van de dag gaan we weer terug naar Puno.    Volledige beschrijving 2 daagse tour Titicaca meer.

Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 8
Bus Puno – Cusco

Vandaag gaan we met de Bus Inka Express van Puno naar Cusco.

Een mooie en lange rit dwars door de Andes met enkele stops en inclusief een heerlijke lunch.

We gaan hier in dit restaurant diverse Peruaanse gerechten proeven.

Verder hebben we onderweg nog een paar leuke excursies

Deze excursies duren gemiddeld 20 minuten onder leiding van de gids.

Een leuke dag met 4 stops en mooie excursies.

Aankomst in Cusco begin van de avond.

 

Dag 9
Cusco City Tour (acclimatiseren) Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Deze tour is echt een aanrader en mag u niet overslaan. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden in en rond Cusco.  We raden u aan om het Bolleto touristico te kopen voor bijna alle bezienswaardigheden in en rondom Cusco.  Dit kan via de gids.    hier de beschrijving van de Cusco city tour.

Start en eindpunt van de tour is het centrale plein van Cusco waar u naartoe wordt gebracht.

Samen gevat wat u gaat bezoeken: de Kathedraal van Cusco, kerk La Compania, Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a ,  inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman.

Niet inbegrepen:
 • entree Korikancha
 • Entree Kathedraal
 • Bolleto Turistico

 

Dag 10
Dagtour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Een prachtige tour van Cusco naar Pisac met zijn ruìnes, prachtige uitzichten, tempels en torens. De kleurrijke markt met handgemaakte hoeden, mutsen en poncho´s e.d. . Daarna door naar Ollantaytambo ( vroeger een verdedigingsfort tijdens de tijd van de Inca’s. )

Lunch – Boleto Turistico

Dag 11
Machu Pichu

U gaat deze verborgen stad in de morgen met uw gids in ongeveer 2 uur verkennen.  Wilt u ook de Huayna Pichu beklimmen, dat is die berg met die punt, dan moet u dit gelijk aan ons doorgeven. Komt dan op uw ticket te staan. U krijgt dan wat meer tijd.  Rond 5 uur gaat de trein weer terug naar Ollantaytambo. Daar stapt u over in de bus naar Cusco.

Bijgaande foto van Machu Pichu die genomen is vanaf Huayna Pichu.

 

Dag 12
Cuzco – La Paz (nachtbus)

Deze dag is nog vrij om eventueel een museum te bezoeken of maak nog een korte excursie.

s’avonds rond 20.00 uur gaat u met de nachtbus naar La Paz. (ook heeft u de mogelijkheid om een vlucht te nemen)

Dag 13
La Paz (vrije dag)

Vandaag kunt u ( optioneel de City tour)) de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een andere dagtour gaan maken.

La Paz heeft heel wat mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt.

Dag 14
Tour Salar de Uyuni

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 uur

We gaan deze dag genieten van de grootste zoutvlakte ter wereld.  Alles in een 4 x 4 met ervaren chauffeur.  Onderweg maken we nog enkele stops waar je je fantasie lost kunt laten voor het maken van aparte foto’s.  Daarna gaan we naar Cactus eiland waar cactussen van 10 tot 12 meter hoog te bewonderen zijn.

 Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

( Natuurlijk ook mogelijk de 3 daagse Tour )

Dag 15
Uyuni – Potosi

De reisduur is ongeveer 4 á 5 uur gaat naar de zilverstad Potosi.  Deze stad is de hoogstgelegen stad (4100 meter) ter wereld. Jaren geleden was Potosi de rijkste stad van Amerika en dit kwam door de berg  de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver.  Eind van de 18e eeuw zat er bijna geen zilver meer in de berg en er werd  gezocht naar een andere delfstof.   Tot nu toe worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald.  

Dag 16
Potosi

Vandaag gaan we de mijn bezoeken. Start bij uw hotel rond 9,00 uur.  Allereerst gaan we naar het dorp waar we enkele dingen gaan kopen die we als cadeau aan de mijnwerkers kunnen geven zodat we daar vrij rond kunnen lopen. . We kopen o.a. cocabladeren, sigaretten, coca cola, water, dynamite en zekeringen.

Bij de mijn aangekomen doen we eerst de apparatuur om die nodig is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. 

In de mijn ziet u de tunnels die al meer dan 400 jaar oud zijn. Er is een gangenstelsel van meer dan 3 km en wel met 5 verdiepingen diep in de berg. 

We raden u aan om in de morgen een goed ontbijt te nemen voor vertrek.  Heeft u oude kleren bij u trek ze dan aan en eventueel een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht.  Voor wat meer energie graag meenemen water, chocoladerepen, bananen of eventueel wat andere snacks.

s’ middags gaan we per bus verder naar Sucre ( ongeveer 3 uur) . Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Dag 17

Sucre vrije dag

Sucre is de hoofdstad van Bolivia met zijn prachtige witte gebouwen.  In en rondom Sucre zijn er veel activiteiten en tours te maken. Allemaal bij ons te boeken.

Stadstour, op zondag de kleurrijke markt van Tarabuco, korte Inca trail, Dinosaurus track incl. park, tour naar rotsbeschilderingen,  tour naar de Crater van Maragua., paardrijden.  Link voor wat te doen in Sucre.

 

Dag 18
Sucre – Santa Cruz (vlucht)

Laatste dag in Sucre, nog even genieten van deze mooie stad.  In de middag krijgt u een transfer naar het vliegveld van Sucre.  Vucht naar Santa Cruz duurt ongeveer 70 minuten.  Aangekomen weer een transfer naar uw hotel.

Dag 19
Santa Cruz – Amsterdam

Na een goed ontbijt brengen u naar het vliegveld voor uw retourvlucht terug naar Amsterdam.

Natuurlijk is het ook mogelijk nog 1 of meer dagen in Santa Cruz te blijven om deze stad ook te verkennen. Laat ons weten wat uw wenst.

Einde van uw rondreis Peru Bolivia 19 dagen

Interesse ! Ga hier naar ons contactformulier

 

 • alle vervoer met bus/mini (busje)
 • alle transfer bus/vliegveld/hotel/tours
 • City tours: Lima, Arequipa, Cuzco
 • Tours Peru: Colca Canyon, Titicacameer, Heilige Vallei met Machu Picchu
 • Tours Bolivia: Salar de Uyuni, Zilvermijnen Potosi
 • Alle Hotel overnachtingen met ontbijt.
 • Bus Puno naar Cuzco ( incl Lunch en 4 excursies)
 • Binnenlandse vluchten
 • Entree: Colca Canyon/Machu Pichu
 • Engels/Spaans talige gidsen.

Indien van toepassing tijdens deze rondreis

 • Trails: all inclusief (exl. Avondeten laatste dag)
 • Jungle tour all inclusief ( excl. Avondeten laatste dag)
 • Lunch en avondeten
 • Cuzco: Bolleto Toutistico € 40,00
 • entree kathedraal Cuzco € 7,00
 • entree Moras en Moray € 3,00
 • Titicaca meer: entree Taquille € 3,00
 • Bolivia: entrees Salar de Uyuni totaal € 19,00 bij 3 dagen
 • Internationale vlucht Amsterdam – Lima

 

Einde van uw Rondreis Peru Bolivia 19 dagen

Voor de andere rondreizen Peru Bolivia klik hier

Voor onze Nederlandse  site klik hier

   • DAG

   • 1: Lima: bij aankomst transfer naar Hotel
   • 2: Lima: Lima city tour

    Peru Bolivia 19 dagen

    La Paz Chacaltaya

   • 3: Vlucht Lima – Arequipa – city tour in de middag
   • 4: Arequipa: Colca Canyon tour dag 1
   • 5: Arequipa: Colca Canyon tour dag 2
   • 6: Puno: Titicaca meer dag 1 met overnachting eiland bewoners
   • 7: Titicaca meer dag 2
   • 8: Bus Puno – Cuzco met 4 stops en lunch
   • 9: Cuzco: City tour
   • 10: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 1
   • 11: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 2 met Machu Picchu
   • 12: Bus Cuzco – La Paz
   • 13: La Paz: vrije dag (nachtbus naar Uyuni)
   • 14: Dagtour naar zoutvlakte van Uyuni
   • 15: Bus Uyuni – Potosi
   • 16: Potosi: bezoek zilvermijn. In de middag naar Sucre
   • 17: Sucre: vrije dag
   • 18: Vlucht Sucre – Santa Cruz
   • 19: Vlucht Santa Cruz – Nederland
   • Einde rondreis Peru Bolivia 19 dagen