City tour Lima

Lima City Tour

 

folklore

Filmpje folklore avond met dinner

Deze excursie is een perfecte combinatie tussen de verschillende culturen en periodes (Lima oud en modern Lima)  die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.  We rijden langs de Huaca Pucllana, gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar  het historisch centrum van de stad  waar we gaan zien: de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru, het Gouvernementeel Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt, het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor,

Verder zien we architectonische juweeltjes zoals Palacio Torre Tagle, een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw. Vervolgens zullen we de kerk San Francisco (1673) bezoeken met haar klooster en Catacomben, waar we een rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños – in de periode van de Viceroys – netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek.

Lima oud en nieuw

Lima Oud en Nieuw

Daarna rijden we verder via het business district van Lima genaamd San Isidro naar de meest toeristische wijk, te weten Miraflores waar ook jullie hotel zich bevindt. Alvorens we jullie weer af zetten bij het hotel, rijdt de bus eerst nog langs het Kennedy Park en Larcomar. Het Kennedy Park is het centrale park van de wijk Miraflores en is omringd door vele restaurants, barretjes en winkels en vormt het Hart van deze kosmopolitische wijk. Larcomar is een groot winkelcentrum gelegen op een klif, die uitkijkt over de Stille Oceaan. Ook hier zijn veel winkels, restaurants en barretjes te vinden met vaak een prachtig uitzicht over de oceaan. Indien gewenst kunnen jullie uitstappen bij het Kennedy Park of Larcomar om hier op eigen gelegenheid nog even rond te struinen. In dat geval eindigt deze tour alhier en gaat u op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

 

 

 

 

Plaza de Armas Lima

De Tour gaat vervolgens verder in de traditionele en moderne wijken van Lima. Hier zullen we onder andere in San Isidro ´´el Olivar´´ zullen bezoeken met haar olijfbomen geïmporteerd in de zeventiende eeuw vanuit Spanje. In Miraflores zullen we daarna nog het centrale park bezoeken.Het Parque Kennedy en een modern winkel en vermaakcentrum genaamd Larcomar. Dit ligt prachtig gesitueerd op een klif uitkijkend over de Stille Oceaan.

 

 

 

 

Inbegrepen:

  • Vervoer
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids
  • Alle Toegangen en Entrees

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen.

Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier.

Voor de overige tours Lima klik hier