Innotawa Lodge ( Puerto Maldonado)

Korte samenvatting:

Dag 1
vlucht naar Puerto Maldonado
1,5 uur varen naar de Lodge
Na lunch wandeling om flora en faune te onbserveren rond de lodge
Na dinner bespreking voor het programma voor de komende dagen

dag 2
Observeren van diverse vogels zoals Macaws,parkieten etc.
Bezoek Native Community Farm
In de middag boottocht om de grote Otters te gaan zoeken

dag 3
Bezoek clay lich Macaws
Bezoek kleine familie boerderij

dag 4
Terug naar Puerto Maldonado en vlucht naar Lima of Cuzco.

Inotawa lodge

 

Dag 1

 

Bij aankomst vanaf Cuzco wordt u opgehaald bij het vliegveld door een Engels sprekende gids en naar ons kantoor gebracht. Vanuit hier gaan we over een onverharde weg naar Puerto Nuevo (haven).

Otters innotawa

Filmpje reuzenotters Innotawa lodge

Vanuit de haven varen we ongeveer een uur met de boot over de Tambopata-river om de lodge te bereiken. De lodge ligt aan de binnenkant van de bufferzone van het Tambopata National Park. Tijdens de reis per boot heeft u de mogelijkheid om schitterende flora te zien zoals de ficus, Cecropias en faun

a zoals heel veel soorten vogels. In de lodge wordt u ontvangen door de beheerder en uw gids geeft aan hoe uw verblijf zal gaan verlopen en laat u de lodge zien.

Na de lunch gaat u met de gids mee voor een wandeling om de flora en fauna in de omgeving te observeren. Na het eten krijgt u een gesprek met de gids voor het programma voor de komende dagen.

Overnachting Innotawa lodge

Maaltijden: inbegrepen: ontbijt, Lunch, Dinner

Dag 2

Ontbijt.

We vertrekken vroeg in de morgen per boot om de activiteiten van de vogels te observeren. (psititácidos, ara’s, papegaaien en parkieten)

De “La Torre”klei lik is vergelijkbaar met de rest van de “Salt Licks” langs de rivier de Tambopata. Bestaande uit een dijk aan de kant van de rivier met een hoogte van ongeveer 4 meter en een lengte van 20 meter.

Daarna zullen we een inheemse gemeenschap bezoeken, waar u de kans krijgt om direct van de lokale boer een indruk te krijgen van de diverse soorten exotische vruchten van de Amazone zoals Copazu, Arazá, Papaja en Yuca die er groeien.

In de namiddag moeten we ongeveer 15 minuten lopen om het Tres Chimbadas Lake te bereiken. Op het meer gaan we aan boord van een traditionele Catamaran met roeiriemen, waardoor we stil rond het meer kunnen varen. Dit meer is de thuis basis van een familie resuachtige otters die we wellicht ook kunnen zien. Er wordr ook nog een demonstratie gegeven van de traditionele vismethoden, waarbij u de kans krijgt om de beroemde piranja te vangen.

Overnachting Inotawa Lodge

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch en dinner.

Dag 3

Vroeg op naar een andere “klei lik” op ongeveer 15 minuten van de lodge met de boot. Hier verzamelen zich Macaws en andere papagaaien elke ochtend om te eten uit de minerale rijke bodem, een onvergetelijk spektakel. We keren te voet terug naar de lodge. Na het ontbijt bezoeken we een kleine familieboerderij van een lokaal gezin waar we zien hoe duurzame gewassen groeien in het regenwoud en hoe men medicijnplanten gebruikt.

Terug bij de lodge hebben we een late lunch en de rest van de middag vrij.

Overnachting Inotawa Lodge

Dag 4

We worden vroeg gewekt om te ontbijten en per kano keren we terug naar Puerto Maldonado waar we naar de luchthaven worden gebracht voor onze retourvlucht.

Aanvullende informatie
Inbegrepen
 • Vervoer
 • Tweetalige gids
 • Alle maaltijden
 • Transfer van en naar vliegveld
 • Welkomstdrankje
Niet inbegrepen
 • Vliegticket
 • non alcoholische drankjes
 • alcoholische drankjes

Praktische informatie

 • Vertrek: alle dagen
 • Transport: per boot
 • Duur: 3, 4, 5 dagen tour
Meenemen
 • Comfortabele kleding
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Zonnebrandcrème

leegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleegleeg
Voor de jungle tour in Iquitos klik hier

Rondreizen Peru