• Salkantay

Salkantay trail 5 dagen

dag 1
Klimmen naar kampeerplaats op hoogte van 2850 meter

dag 2
Komen bij de eerste pas op 4500 meter met eerste sneeuw

dag 3
We dalen naar dorpje Colpapampa

dag 4
Dalen naar dorpje Santa Teresa

dag 5
Bezoek Machu Pichu

Dag 1

Ontbijt in uw hotel. In de morgen wordt u opgehaald bij uw hotel (de dag van tevoren heeft u nog een Briefing met de gids en tijdens de Briefing laten wij u weten hoe laat precies u wordt opgehaald). Vervolgens rijden we in ongeveer 2 en een half tot 3 uurtjes naar het plaatsje Mollepata gelegen op 2803 meter hoogte. Vanaf dit punt is het al mogelijk om ver op de achtergrond de berg Salkantay te zien liggen evenals een van de diepste canyons ter wereld genaamd de Apurimac Canyon. In Mollepata is het mogelijk om water en snacks te kopen en het is mogelijk om te ontbijten indien  gewenst (exclusief).

In Mollepata ontmoeten we de overige deelnemers voor onze vijfdaagse trek evenals de kok en ons personeel dat de pakezeltjes zal begeleiden. Hierna beginnen we met de trek en wandelen we in rustig tempo naar Sayllapata. De route naar Sayllapata is over rotsachtig terrein en langs riviertjes en stroompjes. Vanuit Mollepata is het een klim van ongeveer 4 uur totdat we Sayllapata (3200 m.) bereiken. Bij aankomst in Sayllapata staat onze kok al te wachten met de lunch. Na de lunch wandelen we verder gedurende ongeveer twee tot twee en een half uur tot we aankomen in Soraypampa (3875 m.). Hier bezoeken we kort het plaatsje en daarna wandelen we kort verder tot we aankomen bij de kampeerplaats van de eerste dag.

Inbegrepen: Lunch, avondeten

Dag 2

Vandaag staan we vroeg op (05:30) en beginnen we met het moeilijkste gedeelte van de vijfdaagse Salkantay Trek, waarbij we naar het hoogste punt van de trek wandelen, te weten de Salkantaypas. Het is ongeveer 3 uur wandelen tot we de top bereiken. Deze pas is gelegen is op 4600 meter hoogte en hier hebben we een spectaculair uitzicht  op aan de rechterkant de berg Salkantay (6271 m.) en aan de linkerkant de berg Humantay (5473 m.) en die we beiden van heel dichtbij zullen zien. De bergen torenen letterlijk boven ons uit en het is een spectaculair aanblik. Hierna dalen we af naar een lager gelegen oord om te lunchen genaamd Huayracmachay dat op 3600 meter hoogte ligt. Het is een zigzaggende afdaling over rotsachtig terrein echter met een prachtig uitzicht op de groene vallei die men beneden al ziet liggen.

Na de lunch in Huayracmachay wandelen we verder gedurende ongeveer 3 uurtjes over bredere paden en zien we de vegetatie en het landschap drastisch veranderen als we van Andes met haar bergen geleidelijk overgaan naar de groene bergen in het overgangsgebied van bergen naar regenwoud. In deze groene vallei is het klimaat veel warmer en aangenamer dan de koude en ijle lucht van de Andes. Na de mooie afdaling komen we uiteindelijk aan in Chaullay waar we ons kamp zullen opslaan en zullen overnachten.

Inbegrepen: Ontbijt, lunch, avondeten

Dag 3

Vandaag staan we om ongeveer 06:00 op en wandelen we in ongeveer zes uurtjes naar La Playa door de Santa Teresa Vallei. ​Het landschap is volledig anders dan de eerste twee dagen en de vegetatie, flora en fauna is steeds meer kenmerkend voor een subtropisch regenwoud klimaat. Gedurende de wandeling van vandaag zien we bijvoorbeeld rivieren, watervallen, wilde orchideeën en plantages met koffiebonen, bananen en avocados. Met een beetje geluk zien we daarnaast ook nog de Nationale Peruaanse vogel, te weten de Cock of the Rock (‘Rupicola / ‘rode rotshaan’) met zijn opvallende rode kop en felle kleuren. We bezoeken verder een koffieplantage en het is mogelijk om verse koffie te drinken bij de lokale boeren. Hierna wandelen we verder naar La Playa waar we ook zullen overnachten.

Inbegrepen: Ontbijt, lunch, avondeten

Dag 4

Ook vandaag staan we weer vroeg op en zullen we een gedeelte over een oude Inca Trail wandelen, net zoals bij de klassieke vierdaagse Ica Trail. Na ongeveer twee uur wandelen en licht klimmen door de Santa Teresa Vallei, komen we uit bij een indrukwekkende inca ruïne genaamd Llactapata. Net als Machu Picchu werd deze site (her)ontdekt door Hirham Bingham in 1912 en tijdens de klassieke vierdaagse Inca Trail komt men langs deze site op dag één. Vanaf deze plaats zien we Machu Picchu en de berg Huayna Picchu op de achtergrond liggen.

Het is een van de weinige plaatsen waar men vanaf een lager gelegen gedeelte Machu Picchu kan zien liggen. Vervolgens wandelen we verder over licht dalend terrein richting Santa Teresa waar we zullen lunchen. Na de lunch nemen we afscheid van onze kok en de begeleiders van de ezeltjes. Vanuit Santa Teresa is het daarna nog ongeveer anderhalf uur wandelen tot aan het treinstation van Hidroelectrica en van daaruit in twee en een half tot drie uurtjes, wandelend langs het spoor, tot aan Aguas Calientes. Voor degenen die te moe zijn bestaat de mogelijkheid om per taxi vanuit Santa Teresa naar Hidroelectrica te gaan (exclusief – extra $3) en per trein van Hidroelectrica tot aan Aguas Calientes (exclusief – extra $39). Aankomst in Aguas Calientes in de namiddag. Hier zullen we overnachten in een zeer eenvoudige hostel (een upgrade is mogelijk voor degenen die na 3 nachten wat meer comfort wensen)

Inbegrepen: Ontbijt, lunch, avondeten

Dag 5

Vandaag staan we vroeg op en wandelen na ons ontbijt in ongeveer anderhalf uur over een oude Inca Trail naar de toegangspoorten van Machu Picchu. Hier hebben jullie een rondleiding van ongeveer twee uur met een gids en daarna zijn jullie vrij om zelf rond te lopen. Vervolgens wandelen jullie weer naar beneden en gaan met de trein terug tot aan Ollantaytambo en vanuit Ollantaytambo per busje terug naar Cusco. Jullie worden in Cusco op het centrale plein Regocijo afgezet. Van daaruit te voet of per taxi (niet inbegrepen) terug naar jullie hotel.

Aanvullende informatie

 

Praktische Informatie :

Avond ervoor krijg je een breefing met de gids en wordt alles uitgelegd.

Vertrek: Dagelijks in het Hoogseizoen

Transport: per Bus en Trein

Duur: 5 dagen / 4 nachten Trektocht

Meenemen
  • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
  • Waterzuiveringstabletten / druppels
  • Hoed of pet tegen de zon
  • Slaapzak
  • Video of foto camera
  • Kleine rugzak voor persoonlijke spullen
  • Extra rugzak want soms mag die met slaapspullen gedragen worden door de ezel.
  • Zaklantaarn
Inbegrepen tijdens Salkantay trail

Ophalen bij het hotel in Cusco op dag 1
Bus Cusco – Mollepata & bus Ollantaytambo – Cusco
Entrée Trail en Machu Picchu

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu
Campinguitrusting (tent en isolerend matje)
Ezeltjes voor de campinguitrusting
Maaltijden (4x ontbijt, 4x lunch, 4x avondeten)
Officiële Engelstalige gids en kok
EHBO kit en zuurstof (alleen voor noodgevallen)
Treintickets Aguas Calientes – Ollantaytambo
Afgekookt water tijdens de maaltijden en snacks
Briefing voor de start van de trek

Niet inbegrepen tijden Salkantay trail

Ontbijt op dag 1 & lunch en avondeten op dag 5
Entree tot Huayna Picchu (extra $15)
Warmwaterbronnen
Slaapzak (zijn te huren via ons)
Wandelstokken (zijn te huren via ons)
Extra matje voor meer comfort
Dragers voor de persoonlijke spullen
Rondleiding in Llaqtapata (niet standaard inbegrepen)
Taxi tussen Santa Teresa en Hidroeléctrica
Treinticket tussen Hidroeléctrica en Aguas Calientes
De bussen tussen Aguas Calientes en Machu Picchu


Prijs:
Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Klik hier voor de andere tours en trekking Cuzco en omgeving

Hier de Nederlandse website