• potosi dagtrips en tours

Potosi dagtrips en tours in de omgeving van Potosi

Potosi is een koloniale mooie stad, Deze stad ligt aan de voet van Cerro Rico. (4.070 meter boven de zeespiegel) Vanuit Potosi kunt u prachtige tours maken.

1. City tour Potosi halve dag
2. City tour VIP hele dag
3. Potosi mines tour hele dag
4. Potosi Tarapaya hotsprings hele dag
5. Potosi Trekking Kari Kari hele dag

Potosi dagtrips en tours

Potosi dagtrips en tours

City Tour Potosi (halve dag)

Potosi ligt in het zuidwesten van Bolivia en is de hoofdstad van het gelijkmatige parlement. Het is een koloniale stad  met 200.000 inwoners die gekenmerkt wordt door zijn mooie architectuur, zijn prachtige kerken, kloosters, tempels, torens en koloniale huizen, die de smalle stralen van Potosi versieren.
Deze stad werk gesticht in 1545 en behoorde vroeger tot Peru en ligt aan de voet van de Cerro Rico. (4.070 meter boven de zeespiegel). Het is de hoogste stad ter wereld.

Ten zuiden van de stad ligt de Cerro Rico die in de tijd van de Spaanse kolonie beroemd was vanwege de hoeveelheid zilver die werd gewonnen en zelfs vandaag de dag worden er nog steeds mineralen gewonnen.

Ten eerste beginnen we de rondleiding met het brengen van een bezoek aan het oudste gedeelte van de stad. De Main Square (plaza 10 de Noviembre), de koloniale gebouwen rond het plein. Daarna brengen we een bezoek aan het belangrijkste museum van Potosi De Mint House (Casa de la Moneda). Dit bezoek duurt ongeveer 2 uur en de temperatuur in het gebouw is erg koud. Het museum van de “Casa de la Moneda” wordt beschouwd als het belangrijkste burgerlijke gebouw van Latijns-ASmerika.

Potosi tours

Potosi City

Eigenlijk is het museum een historisch archief.

In 1940 begon dit museum zijn activiteiten.U kunt hier de eerste munten zien die in zilver zijn geslagen van verschillende scholen en verschillende periodes. Dit museum is erg interessant en de moeite waard om te bezoeken.

Details:

Group dienst
start om 9.00 of om 14.30 vanuit uw Hotel
duur: 3 uur.

Inclusief:
Gids
vervoer

einde Potosi tours City


Potosi City Tour VIP (Hele dag tour)

Potosí, de koloniale stad wordt gekenmerkt door zijn architectuur, zijn prachtige kerken, kloosters, tempels, torens, en koloniale huizen, die de smalle straten van Potosi versieren. Deze stad ligt aan de voet van Cerro Rico. (4.070 meter boven de zeespiegel). Het is de hoogste stad ter wereld. De UNESCO de stad Potosí een “World Heritage Site” als erkenning voor haar rijke geschiedenis en de rijkdom aan koloniale architectuur.

Ten eerste beginnen we de rondleiding met het brengen van een bezoek aan het oudste deel van de stad, de Main Square (Plaza 10 de Noviembre), de koloniale gebouwen rond het plein en daarna met een bezoek aan Potosí zijn belangrijkste museum: The Mint House (Casa de la Moneda). Dit bezoek duurt ongeveer 2 uur en de temperatuur in het gebouw is erg koud. Het Museum van de ‘Casa de la Moneda “, wordt beschouwd als het belangrijkste burgerlijke gebouw van Latijns-Amerika. Eigenlijk is het een museum en historisch archief. Sinds 1940 begon het zijn activiteiten als een museum. U kunt de eerste munten geslagen in zilver zien en de machines uit verschillende periodes. Er is ook een fijne selectie van religieuze schilderijen van verschillende scholen en verschillende periodes. Dit museum is echt interessant en de moeite waard te bezoeken.

Om 12:30 ongeveer. hebben we de lunch in een plaatselijk restaurant. In de middag om 14:30 uur gaan we naar het klooster van Santa Teresa, die haar koloniale architectuur onderhoudt en heeft een van de mooiste collecties van schilderijen in het land en diverse objecten van de zeventiende en achttiende eeuw Daarna maken we als laatste een wandeling om de koloniale architectuur van deze stad te zien. We eindigen de tour om 17.30 uur.

Details:
Prive-Tour

Het begint om 09.00 uur van uw hotel.
Het duurt 6 uur.

Inclusief:
Tweetalige gids
Vervoer
Entree’s
Lunch


Potosi Mines Tour “Cerro Rico” (halve dag tour)

We halen u op van uw hotel om 08:30 voor het bezoek, dat begint om 09:00 en duurt 2 of 3 uur (of wat je wilt) en vertrekt elke dag. Eerst bezoeken we de mijnwerkers ‘markt, je kunt daar kopen cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamiet en zekeringen, die u kunt meenemen als geschenken voor de mijnwerkers. Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we apparatuur die nodig is om de mijn te bezoeken.. U zult de mijngangen en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden observeren. U komt door meer dan 3 km van onderling verbonden mijngangen en daal af tot en met 5 levels, zo’n 20 tot 30 meter uit elkaar, We gaan tot diep in het hart van de berg. Net zo ver als je wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

Potosi tours

Potoso Mijntour

Onze deskundige (Engels) gids zal u helpen fascinerende inzichten in het leven van 980 mijnwerkers werken. U zult ook de ervaring van de opwinding van een dynamiet explosie en luister naar tekeningen van de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers ‘cultuur-en werkomstandigheden. Wij raden u aan een goed ontbijt te eten voor vertrek. Draag oude kleding en neem een zakdoek mee voor de stoffige lucht. Voor extra energie (je zult het nodig hebben) nemen water, frisdrank, chocoladerepen, bananen en andere snacks mee.

Inbegrepen:
Group Service van 8 of 10 personen

Gespecialiseerde Mines Gids Spaans / Engels
Vervoer
Mining (helm, rubberen laarzen, regenjassen en lampen.)
Een deel van de vergoedingen naar Miners gezondheidszorg project

NIET inbegrepen:
Tips
Cadeaus voor mijnwerkers


Potosi Tarapaya Hotsprings (halve dag tour)

Zwemmen in de vulkaan krater

Tarapaya is een oude zwemwater plaats die dateert uit de Inca tijden. Volgens mondelinge geschiedenis was het een favoriete rest stop voor de laatste Inca, Huayna Kapac. Blijkbaar bezocht hij de baden tijdens zijn reizen naar de nabijgelegen mijn van Porco, van waar de Inca’s veel van hun zilver verkregen.

De tour vertrekt vanuit uw hotel in Potosi en u zal de 25 km van Potosi aan de Tarapaya lagune met privé vervoer afleggen.

We zullen ongeveer twee uur doorbrengen bij de thermische baden, zodat u de tijd hebt om te zwemmen, gewoon lekker luieren of genieten van de prachtige kleuren van het landschap of om de omgeving verkennen.

De temperatuur van de zwembaden is gemiddeld 30 graden Celsius.

Kortom Tarapaya is beroemd om haar geneeskrachtige eigenschappen en is erg populair bij “Potosinos”, vooral in het weekend.

* Deze tour kan worden gedaan in de ochtend of in de middag. Samengevat een leuke tour.

Details:
Verlaten om 08: 30
Finish op 13: 00

Omvat:
Gids
Vervoer
De entree
Lunch

Belangrijk: alle passagiers moeten brengen paspoort en persoonlijke verzekering documenten


Potosi Trekking Kari Kari – Full day tour

Potosi tours

Trekking Kari Kari

De kunstmatige meren van Kari Kari worden beschouwd als een zeer belangrijk onderdeel voor de mijnbouw. Ze bevinden zich in het oostelijke deel van de stad aan de voet van de Cordillera Kari Kari.

De bouw duurde bijna een halve eeuw en er werkten ongeveer 20 duizend inboorlingen aan mee. De route biedt een prachtig landschap voor wandelingen.

Wij halen u van uw hotel en gaan naar de start- plaats om de trek te beginnen. Vervolgens starten we op 4200 meter boven de zeespiegel.

De wandeling klimt opwaarts langs een valleivloer naar het meer van San Fernando. We komen door kleine dorpjes.

We trekken langs het meer en langs diverse aquaducten, stoppen voor de lunch en rusten wat uit, voordat u verder klimt naar de top van Apacheta.

Dit is het hoogste punt van de trek op ongeveer 4900m en de uitzichten zijn spectaculair. Maar we kunnen ook in het onderste deel blijven lopen als u door de hoogte wordt beïnvloed.

Dan gaan we terug naar Potosi.

Details:

Vertrek om 08:00 uur

Terug 15.00 – 16.00 uur

Inclusief:
  • Gids
  • Transport
  • Lunch box

Einde Potosi tours – Kari-Kari trekking

Voor alle Tours Bolivia klik hier

Einde pagina Potosi dagtrips en tours

Ga hier naar de Nederlandse website