Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Jullie worden rond 04:00 in morgen opgehaald bij het hotel en vervolgens rijden we door de Zuid Vallei naar de Ausangate regio. Rond 08:00 zullen we nog kort stoppen om te ontbijten. Vervolgens rijden we tot vlak onder de top van deze ‘Alternatieve Rainbow Mountain’, deze route is minder druk en jullie worden vlak onder de top afgezet. Op de route naar de top zien we de unieke bergflora van het gebied en met een beetje geluk zien we op route vicuñas en chinchillas. De vicuña is het enige niet gedomesticeerde familielid van de lama.

Verder zien we verschillende roodgekleurde bergen tijdens onze klim. Na een wandeling / klim van ongeveer 60 minuten komen we aan bij het doel van onze hike, de zogenaamde Regenboog Berg. Hier hebben jullie ongeveer twee uurtjes de tijd om foto’s te maken en zelf rond te lopen. Vervolgens dalen we weer af en stoppen we nog om te lunche alvorens we weer terugrijden naar Cusco. Terug rond 16:00 in Cusco.

LET OP

Deze dagtocht is relatief zwaar niet zozeer vanwege het hoogteverschil maar vanwege de te overbruggen afstand en de hoogte zelf. Men wandelt continu op 4300 tot 5000 meter hoogte. Acclimatisatie is absoluut verreist. Inbegrepen: Boxed Breakfast en Lunch, gids en alle vervoer. Hoogteverschil: Laagste punt 4320 m. – Hoogste punt 5020 m. Total afstand van de trek: 15 km. Total wandeltijd: 5,6 uur klimmen en 4,5 uur afdalen Moeilijkheidsgraad: Uitdagend tot zwaar vanwege de hoogte U wordt na de tour afgezet op het centrale plein Plaza Regocijo in Cusco. Van daaruit is het 5 minuten wandelen tot aan uw hotel of 2 minuten taxi.

 

 

Rainbow Mountain

 

 

INFO;

Vertrek:
Op alle dagen (ma – zo) rond 04:00

Inbegrepen:
Alle vervoer heen en terug
Een engelstalige gids
EHBO uitrusting
Ontbijt en Lunch is inbegrepen

Niet inbegrepen:
Entree tot de berg Vinicunca (S/. 10)
Ophalen bij hotels buiten het centrum van Cusco
Fooi voor de gids

Voor de overige tours in Cuzco klik hier