Dag 1

Begin van uw Rondreis Peru 12 dagen

We halen u op van het vliegveld

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht.  Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (of gelijkwaardig)

 

 

 

 

 

Dag 2

Paracas-Ica-Nazca met privégids

U wordt bij uw hotel om 03:30 uur opgehaald en we starten met de bus (Cruz Del Sur – VIP stoelen) om 04.00 uur naar Paracas waar we om 07:30 uur aankomen. In de haven stappen we tussen 08:00 – 08:20 uur in een boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. Gedurende de mooie bootreis naar de eilanden ziet u al hoe mooi het hier is met de verscheidenheid aan vogels en planten op de eilanden.

Tijdens de bootreis komt u als eerste “de Kandelaar ” tegen, hier kunt u prachtige foto’s van maken. Een zeer grote tekening van een kandelaar, die vanuit de boot heel goed te zien is.

Daarna gaan naar we het Paracas Reservaat. We gaan met een privé -gids en in privévervoer naar het museum van het reservaat. Na dit mooie bezoek gaan bij interesse lunchen in een kleine baai aan de kust waar we van heerlijke verse vis kunnen genieten.

Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we terug naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier kunt u nog even zwemmen in het zwembad of met een buggy de zandduinen in en bovendien kunt u hier sandboarden (niet inbegrepen, actuele kosten 40 soles / 10 EUR)

Dit is overigens ook de volgende dag in de morgen mogelijk.

Verder bestaat er de mogelijkheid nog even te zwemmen in het zwembad bij het Hotel.

Overnachting hotel Hosteria Suiza ***

 

dag 3

Paracas-Ica-Nazca

Dag 2 van de Tour:

Als we erg laat aankomen in Ica of als u erg vermoeid bent dan kunt u de rit met de buggy’s vandaag maken, in de morgen. Na de buggy tour op frissen en vervolgens wordt u om 11:30 opgehaald en naar het busstation in Ica gebracht. Hier vertrekken jullie om 12:15 ´s middags met de bus van Oltursa naar Nazca.

In Nazca worden jullie opgehaald door een privégids en maken jullie A: een rondvlucht over de beroemde Nazcalijnen of  B: brengen jullie een bezoek aan het Maria Reiche Museum met een uitkijktoren over enkele Nazcalijnen of C:  doen we de Cahuachi tour of Chauchilla tour. (Allen optioneel) Na de rondvlucht of tour zijn jullie vrij en hebben jullie tot 21:00 uur de tijd om de namiddag / avond zelf in te kleden. Om 22:00 vertrekt u per bus (Oltursa VIP) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:00 aankomt.

 

 

4

Arequipa

Arequipa vrije dag

Optie: Arequipa City tour
Aankomst in de morgen vanuit Nazca
Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur

Beschrijving:
Arequipa City Tour
Duur : 03 uur
Vertrek om : 9am y 2pm

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

 

Dag 5

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte.

Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

 

6

Colca Canyon Dag 2

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo.

De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen

 

 

 

Dag 7

Dagtour Titicaca Meer

U wordt bij uw hotel rond 8.00 uur opgehaald en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot (voor meer informatie zie onze halve dag tour naar Uros).

Daarna vertrekken we in boot naar het eiland Taquile, een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.

Er wonen ongeveer 1100 bewoners en spreken Quechua. Wegen zijn er niet en helemaal geen honden. Hotels zijn er ook niet te vinden. Ze leven van de verkoop van kleding en hoogwaardig alpacawol. De toeristen die met een tour komen slapen in eenvoudige huizen bij de families. Wat wel opvalt is dat ze erg gastvrij zijn. De huisjes van de families zijn erg primitief. Het is wel aan te raden een slaapzak, warme kleren en een zaklamp mee te nemen.

Om 13:00 uur vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen.

 

 

 

 

Dag 8

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours)

Overnachting in Cuzco (of vergelijkbaar)

Gedurende de rit van Puno naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Alle vier de tours/excursies worden geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

 

 

 

Dag 9

Cuzco

Cusco vrije dag of City tour (optioneel)

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein bij de Kathedraal van Cusco en brengen als eerste een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het zeer indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen tijdens uw rondreis Peru 12 dagen:

Entree Korikancha
Entree Kathedraal
Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruïnes in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Kathedraal en de Qoricancha zijn aparte kaartjes nodig.

 

 

 

 

 

Dag 10

Dagtocht naar Machu Picchu

De dagtocht naar Machu Picchu begint als eerste met een schitterende treinrit vanuit Cuzco naar Agueas Calientes, gelegen aan de oever van de Urubambarivier. Een gezellig plaatsje gelegen aan de tropische Vallei.

Vanuit Agues Calientes nemen we de bus naar Machu Picchu.

Rondleiding van ongeveer 2 uur in Machu Pichu met een tweetalige gids. Daarna bent u tot de namiddag vrij om zelf rond te lopen. Daarna nemen we de trein terug naar Cusco in de namiddag.

 

 

 

 

 

 

Dag 11

Vlucht Cuzco – Lima

U wordt opgehaald bij uw Hotel in Cuzco en naar het vliegveld gebracht.
Bij aankomst in Lima transfer naar uw Hotel.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 12

Vlucht  Lima – Amsterdam

s’morgens en begin van de middag nog even genieten van Lima, wat soevenirs kopen of nog even wandelen in Miraflores. Daarna wordt U bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.

Voor terug te gaan naar de Rondreizen Peru klik hier

Einde van uw rondreis Peru 12 dagen

Voor onze Belgische website klik hier