Paracas tour 3 dagen

Inleiding

Paracas tour 3 dagen

In deze driedaagse tocht doet u alle interessante en mooie bezienswaardigheden aan tussen Lima en Arequipa. We bezoeken het Paracas Reservaat en de Ballestas Eilanden, waar we zeeleeuwen en zeehonden aantreffen en diverse soorten vogels en pinguïns. De oase Huacachina in Ica waar u ook zult overnachten in een Hotel met zwembad. Mooie bezienswaardigheden in Nazca, te weten de Chauchilla Begraafplaats en daarnaast bezoeken we nog Cahuachi.

En natuurlijk niet vergeten om een rondvlucht over de beroemde Nazcalijnen te maken. Alle vervoer tot aan Arequipa is op basis van VIP stoelen met Oltursa of Cruz del Sur. Er is vervoer in auto tussen Paracas en Ica om zo de tijd optimaal te benutten en op de meest comfortabele wijze te reizen. Het betreft een individuele georganiseerde reis waarbij u dus een bepaalde mate van vrijheid heeft om overige zaken zelf te ondernemen. De Tour in het Paracas Reservaat is een privé tour, onze gids en chauffeur staat ter uw beschikking.

Dag 1

Dag 1: Paracas tour 3 dagen het Reservaat / Islas Ballestas – Overnachting Ica (Huacachina)

Als eerste halen wij u op bij uw hotel om 03:00 en we vertrekken in de bus (Cruz Del Sur – VIP stoelen) om 03:45 naar Paracas waar we om 07:30 aankomen. InParacas tour 3 dagen het haventje vertrekken we vervolgens tussen 08:00 – 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden. Tijdens de bootreis komt u “De Kandelaar” tegen. Een grote tekening in de rotsen die u vanuit de boot goed kunt zien. Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in auto / te voet met een privegids . In privévervoer bezoeken we het museum van het reservaat. In overleg met u zullen we lunchen in Lagunillas – een baaitje in het Paracas Reservaat of in de haven van het dorpje Paracas van waar u ook vertrokken bent.

Als laatste na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in taxi naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag kunt u indien gewenst met een buggy de zandduinen in en sandboarden (niet inbegrepen, actuele kosten 40 soles / 10 EUR)

Dit is overigens ook de volgende dag in de morgen te doen.
Verder bestaat er de mogelijkheid nog even te zwemmen of aan het zwembad liggen van het hotel.

Overnachting hotel Hosteria Suiza ***

Dag 2

Dag 2: Huacachina – Nazca (Chauchilla Tour)

Indien we laat aankomen in Ica of als u erg moe bent dan kunt u de rit met de buggy’s vandaag doen, in de morgen. Na de tour in de zandduinen heeft u nog even de tijd om zich op te frissen. Vervolgens wordt u om 11:30 opgehaald en naar het busstation in Ica gebracht. Hier vertrekken jullie om 12:15 ´s middags met Oltursa naar Nazca.

U wordt opgehaald door mensen van het Hotel en naar uw hotel gebracht waar om en nabij 14:30 aankomt. Om 15:00 wordt u weer opgehaald in het hotel voor de Chauchilla Tour.

Chauchilla (Beschrijving)

De begraafplaats werd ontdekt in de jaren 1920, maar was sinds de 9e eeuw nC niet gebruikt. De begraafplaats bevat vele belangrijke begrafenissen over een periode van 600 tot 700 jaar. Het begin van de interments was in ongeveer 200 nC. Het is belangrijk als een bron van archeologie voor de Nazca-cultuur. De begraafplaats is uitgebreid geplunderd door huaqueros die menselijke botten en aardewerk hebben verspreid over de omgeving. Soortgelijke lokale begraafplaatsen zijn in meer mate beschadigd. De site is sinds 1997 beschermd door Peruaanse wetgeving en toeristen betalen ongeveer zeven Amerikaanse dollars om de twee uur lange tour van deze oude necropolis te nemen. De site ligt aan de rivier de Poroma en is bereikbaar via een onverharde weg van de Panamerican Highway. In 1997 werden de meerderheid van de verspreide botten en geplunderd aardewerk gerestaureerd naar de graven.

Bewaring van de lichamen.

De lichamen zijn zo opmerkelijk bewaard gebleven, vooral door het droge klimaat in de Peruaanse Woestijn, maar de begrafenisritten waren ook een bijdragende factor. De lichamen waren bekleed in geborduurd katoen en vervolgens geverfd met een hars en bewaard in opzettelijk gebouwde graven gemaakt van modderstenen. De hars heeft vermoedelijk insecten uitgehouden en vertraagde bacteriën die op het lichaam proberen te voeden.

De nabijgelegen plaats van Estaquería kan aanwijzingen geven voor het opmerkelijke behoud van de talrijke lichamen in deze begraafplaatsen. Op die site vonden archeologen houten pijlers die oorspronkelijk werden gedacht voor astronomische waarnemingen. Het wordt nu echter van mening dat de posten gebruikt werden om drooglichamen in een mummificatieproces te gebruiken. Dit kan rekening houden met de hoge mate van behoud, gezien in duizendjarige lichamen die nog steeds haar en resten van zacht weefsel hebben, zoals huid.

Na de Tour wordt u terug gebracht naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Overnachting in Casa Hacienda Nasca Oasis of tegen meerprijs Casa Andina

Dag 3

Dag 3: Cahuachi Tour – Rondvlcuht Nazcalijnen en nachtbus naar Arequipa

Als eerste wordt U om 10:00 bij het hotel opgehaald voor een rondvlucht over de Nazcalijnen om 11:00. Let op: Hier moet nog een Airport Tax betaald worden (op dit moment rond de 10 USD per persoon). Na de rondvlucht wordt u weer terug gebracht naar uw hotel of indien gewenst in het centrum van Nasca afgezet waar u de mogelijkheid heeft om te lunchen.

Als laatste wordt u in de namiddag om 14.00 wordt u opgehaald in het hotel voor de Tour naar Cahuachi. Op het einde van de Tour wordt u weer afgezet bij het hotel. Gelieve in het hotel aan te geven hoe laat u uw taxi wenst (inclusief) naar het centrum of direct naar het busstation van Oltursa.

Cahuachi Tour (beschrijving)

Cahuachi, in Peru, was een belangrijk ceremonieel centrum van de Nazca cultuur. De Italiaanse archeoloog Giuseppe Orefici heeft de afgelopen decennia de site uitgraven en elk jaar een team neergezet. De site bevat meer dan 40 heuvels bedekt met adobe structuren. Het is een enorm architectonisch complex dat 0,6 km2 bedraagt ​​(1,5 km2). Het is ook bestudeerd door Helaine Silverman, die een boek over Cahuachi heeft geschreven.

De permanente bevolking was vrij klein, maar het was blijkbaar een bedevaartscentrum dat sterk in de bevolking groeide voor grote ceremoniële gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen betroffen waarschijnlijk de Nazca-lijnen en het reusachtige zandduin van Nazca. Ondersteuning voor de bedevaartstheorie komt uit archeologisch bewijs van geringe bevolkingsgroepen in Cahuachi en van de Nazca-lijnen zelf die beesten zien zoals orka en apen die niet in de Nazca-regio aanwezig waren. Natuurlijk kunnen handelingen of reizen de afbeeldingen verklaren. Vanwege het droge klimaat zijn de vondsten vrij rijk en bevatten zelfs zo’n efemere stof als kleding.

Het was eens gedacht dat de machtige hoofdstad van de Nazca staat. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat 40 van de heuvels eigenlijk natuurlijke heuvels waren die gewijzigd werden om als kunstmatige constructies te verschijnen.

 

Nachtbus Nasca – Arequipa om 22:00 (nachtbus, geen hotel)

Day 4

Dag 4: Aankomst in Arequipa

Einde Services – Of te combineren met een van onze andere Tours in Arequipa of de Colca Cañon:

Inbegrepen

  • Vervoer VIP bus en Auto
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids Luchthavenbelasting Nazca
  • Hotelovernachtingen naar keuze (10 USD)
  • Alle Toegangen en Entrees

Niet inbegrepen

  • Lunch en avondeten
  • Buggies zandduinen

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier.

Voor de 2 daagse tour klik hier

einde pagina Paracas tour 3 dagen