Hiking Laguna Llanganucco

Hiking Laguna LLanganucco (dagtour)

Dit is een perfecte dagtocht indien u liever niet of nauwelijks wenst te wandelen aangezien er een weg gaat naar dit prachtige bergmeer. Het is gelegen op 3850 meter hoogte midden in het Nationale Park Huascaran aan de voet van de hoogste bergen van Peru.

We vertrekken om 09:00 vanuit Huaraz en volgen de weg langs de rivier Santa. Vervolgens zien we de besneeuwde toppen van de Andes en de hoogste bergen van Peru al op de achtergrond liggen. We rijden door dorpjes genaamd Yungar, Anta, Marcara en de stad Carhuaz waar we zullen stoppen om het centrale plein van de stad te bezichtigen. Hier kunt u nog de overheerlijke ijsjes van het gebied proberen alvorens we weer verder rijden naar de dorpjes Toma en Trinca. We komen uiteindelijk aan bij een hoogvlakte waar we bij heldere lucht een prachtig uitzicht hebben over de hoogste bergen van Peru, te weten de Huandoy, Huascaran, Hualcan en Copa.

Vervolgens bezoeken we nog de grot van Guitarrero. Hier zijn sporen gevonden van een menselijke nederzetting, zoals beenderen daterende 10,610 jaar voor Christus. Eén van de oudste nederzettingen in Zuid Amerika.

Laguna Llanganucco

Laguna LLanganucco

Laguna LLanganucco

Vervolgens bezoeken we nog Campo Santa (het Heilige Veld) van Yungay. Yungay was een stad gelegen aan de voet van de Huascaran. Hier is in 1970 bij een van de hevigste aardebevingen in de Peruaanse geschiedenis een 800 meter groot blok gletsjerijs naar beneden is gekomen. Er waren toen 25.000 mensen bedolven onder deze mengeling van puin, rots, smeltwater en ijs. Slechts 92 inwoners hebben deze ramp overleefd. Na de aardbeving is de hele zone als nationale begraafplaats verklaard door Peruaanse regering en opgravingen zijn ten strengste verboden. De top van de oude kerk en vier palmbomen die enkele meters uitsteken boven de grond herinneren nog aan deze zwarte bladzijde in de Peruaanse geschiedenis.

 

 

We rijden vervolgens weer verder en we komen uiteindelijk aan bij de Lagune LLanganuco. Hier heeft u nog even de tijd om rond te lopen. U kunt nog wat foto´s maken of simpelweg genieten van dit prachtige meer en het adembenemende panorama.

Na bezichtiging van de lagune rijden we terug naar Yungay (Nieuw Yungay) en vervolgens de stad Caraz waar we zullen lunchen (niet inbegrepen in de Tour) en vervolgens door naar Huaraz.

Duur: de gehele Tour duurt 9 uur

 

Inbegrepen

  • Vervoer
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids

Niet inbegrepen

  • Entree Reservaat
  • Lunch

 

Voor de overige tours Huaraz klik hier

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier.

Ga hier naar onze Nederlandse site.