Heilige vallei met Machu Pichu

Heilige vallei met Machu Pichu

De Tour in de Heilige Vallei start vanuit Cusco. In de morgen worden jullie opgehaald rond 07:50 – 08:10 en vervolgens rijden we naar het plaatsje Pisac. Op route stoppen we nog kort bij een Uitkijkpunt waar mooie panorama foto’s gemaakt kunnen worden van de Heilige Vallei. In Pisac bezoeken we de archeologische site, net als Machu Picchu gelegen bovenop een berg. Pisac lijkt veel op Machu Picchu en wordt dan ook wel vaker ‘Het kleine Machu Picchu’ genoemd. De naam Pisac of Pisaq is afgeleid van het woord Pisaca aangezien de vorm van de stad, ten tijden van de Inca’s, leek op een patrijsvogel (Pisaca)

 

Het is een mooie site met prachtige landbouwterrassen die tot op heden nog worden gebruikt door de lokale bevolking. Hierna bezoeken we het plaatsje Pisac zelf, dat bekend staat om haar markt. De markt van Pisac wordt vooral op zondagen bezocht door de lokale bevolking maar is op dit moment zeven dagen per week open en is overwegend ingesteld op het toerisme. Men vindt er vele souvenirs die vaak net iets goedkoper zijn dan in de rest van Peru (Cusco en Lima). Een ideale gelegenheid, mocht u enkele souvenirs wensen mee te nemen uit Peru. Na het bezoek aan Pisac met haar indrukwekkende ruïnes en markt, rijden we naar Urubamba waar we zullen lunchen (exclusief).

Lunch:

U wordt afgezet bij een buffet restaurant waar de gids mee samenwerkt, dit is echter een suggestie van ons maar u mag dus ook zelf een restaurant in de buurt uitzoeken, als u maar op tijd terug bent bij de bus. Na de lunch rijden we verder door de mooie Heilige Vallei naar het plaatsje Ollantaytambo. Ollantaytambo werd door de Inca Leider Pachacutec gebouwd als buitenverblijf en voor de verovering van de Spanjaarden leefde hier vooral de adellijke familie van de Inca’s.

Vanwege de strategische ligging werd het tijdens de kolonisatie gebruikt als vestingplaats door Manco Inca, die hier de hoofdstad van het Inca Imperium heen verhuisde nadat Cusco gevallen was en bezet werd door de Spanjaarden. Uiteindelijk werd ook Ollantaytambo verlaten, toen de Manco Inca zich terugtrok naar het beter te verdedigen Vilcabamba.

Tot op heden is nog goed te zien hoe de Inca’s eeuwen geleden leefden aangezien veel huizen op oude Inca muren en funderingen zijn gebouwd. Vanuit Ollantaytambo vertrekken de treinen naar Aguas Calientes (Machu Picchu). De dagtour gaat  terug naar Cusco via Chincheros waar we nog kort zullen stoppen om de kerk te bezoeken, alvorens we weer in de avond in Cusco terug zijn.

 

Dag 2

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu. Daarna bent u vrij om zelf rond te lopen en per bus (indien inbegrepen) of te voet af te dalen naar Aguas Calientes voordat u per trein teruggaat naar Ollantaytambo. Het tijdstip waarop uw trein vertrekt en ook de prijs van de tickets is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren u uw reservering heeft gedaan. Bij een late boeking zijn de ´beste´ tijden (14:30 en 14:55) uitverkocht of al in prijs gestegen. Andere tijden zijn duurder, bieden een First-Class Experience of vertrekken juist extreem laat waardoor men in het donker terug moet en deze prachtige ervaring per trein mist.
De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een nauwe vallei langs de bruisende Urubamba rivier. Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend regenwoudklimaat en overeenkomende flora naar een bergklimaat met bergflora.
Vanuit Ollantaytambo gaat u vervolgens per bus naar Cusco. U wordt afgezet op het centrale plein Plaza Regocijo in Cusco. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar uw hotel of twee minuten in de taxi (niet inbegrepen – ongeveer $2).
Suggestie van RondreizenPeru: Wij raden aan om een Upgrade te doen naar een rit in privévervoer van Ollantaytambo naar Cusco. Vanwege het grote aantal toeristen, die allemaal aankomen in het kleine stadje Ollantaytambo, met slechts één smalle weg de stad uit, duurt het soms lang voordat de bussen naar Cusco kunnen vertrekken, bovendien wachten de bussen totdat ze vol zijn voordat ze vertrekken. Soms betekent dit lang wachten of zelfs op de aankomst van een volgende trein en na een vermoeiende dag in Machu Picchu is dit niet ideaal. Een Upgrade naar privévervoer betekent dat je meestal tot wel anderhalf uur eerder aankomt in Cusco (extra kosten $ 25 per persoon).

 

Practische informatie voor heilige Vallei met Machu Pichu:

 • Vertrek: Dagelijks
 • Transport: Tourbus en trein
Heilie Vallei

Heilie vallei

Meenemen

 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Snacks (eten in MP is erg duur)
 • Regenkleding
 • Warme kleding voor de avond / nacht

 

Inbegrepen

 • Ophalen vanuit het hotel
 • Busvervoer Heilige Vallei
 • Trein van Ollantaytambo tot Aguas Calientes
 • Entree tot Machu Pichu
 • Hotelovernachting Aguas Calientes

  Heilige Vallei

  Ollantaytambo

 • Tweetalige gids
 • Vervoer Aguas Calientes – Cusco

Niet inbegrepen:

 • Ontbijt, lunch, dinner en snacks
 • Beleto touristico
 • Entree warmwaterbronnen

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen.
Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Voor de Machu Pichu dagtour klik hier

De Nederlandse pagina