Andean explorer van Puno naar Cuzco

Andean Explorer van Puno naar Cuzco

 

Beschrijving trein naar Cuzco

trein naar Cuzco de Andean explorer

 

Deze prachtige reis per trein in een eerste klas luxe wagon begint in het historische Cusco. Hij stopt aan de kust van het Titicacameer (of omgekeerd). Het is kortom een uiterst interessante, maar wel een iets duurdere optie om u tussen beide plaatsen te laten vervoeren. Maar wel een hele ervaring om zoiets te kunnen meemaken.  Daarnaast ziet men het schitterende landschap op een spectaculaire en zeer aangename wijze. Mocht het in uw budget passen dan raden wij u dit wel aan.

A. De “Perurail Titicaca Train”, die vroeger de Andean Explorer heette, rijdt wel nog gewoon overdag.

Deze spectaculaire treinreis begint in de prachtige stad Puno of Cuzco.  Puno ligt aan de oever van het Titicaca-meer. Men reist richting het noorden naar historische Cuzco (Cusco).

Op de reis maakt de trein een zachte klim naar hogere en koelere hoogten. De eerste helft van de reis wordt gedomineerd door de prachtige Andes-bergen. De reis gaat door de diepe valleien van de kronkelende rivier. Vervolgens bereikt u de zachtere, rollende Andesvlaktes. Hier kunt u de vicuña en alpaca te zien krijgen. Als u aan boord van de Andean Explorer bent, biedt de glaswandige observatieauto de perfecte mogelijkheid om het prachtige landschap te bekijken. Kortom een prachtige rit.

De reis wordt onderbroken door een schilderachtige halte in La Raya, dat is ook het hoogste punt op de route.

Treinreis tussen Cuzco (Cusco) en Titicaca-meer (of vice versa), met een driegangenlunch. Naast de gratis lunch is een ontbijtmenu, samen met diverse snacks en een voortdurende restaurant- en barservice, beschikbaar tegen een toeslag.

B. De luxueuze en nieuwe “Belmond Andean Explorer” is een van de meest luxe treinen ter wereld. Dit is een slaaptrein en met minimaal 1 overnachting in de trein. Bovendien is deze trein erg duur. Deze kost USD 555 per persoon.

 

Mocht u liever per BUS reizen, vraag dan via ons webformulier verdere informatie aan!

Practische informatie

  • Vertrek: maandag, woensdag, zaterdag
  • Transport: per trein (eerste klas)

Meenemen

  • Comfortabele kleding
  • Video of foto camera

Inbegrepen

  • Snacks
  • Lunch
  • Transport

Niet inbegrepen

  • Fooi

Voor extra eten en drinken kunt u in de Bar en het Restaurant terecht.

 

Prijs: vanaf € 199,00 Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie ga naar ons webformulier.

Meer informatie over de andere tours en activiteiten in en rondom Puno klik hier

Hier de Nederlandse website